26 Eylül 2009

[istbarosudisiliskiler] Istanbul ve Chicago Baroları Kardes Baro Oldu.

İstanbul Baro'su Dış İlşkiler Merkezi Av Hakan Öncel'in bana teşekkür yazısı ... Onur duydum ...

 

Degerli Meslektaslarim,

Istanbul ve Chicago Baroları kardes baro oldu,

Bu konuda Radikal gazetesinde bugun yayinlanan haberi asagida bulabilirsiniz,

Bizzat Chicago’ya giderek Baskanimiz Av.Muammer Aydin’in mektubunu Chicago Barosu

Baskanina sunan ve bu isbirligini yaratan temaslarda bulunan

Av.Yasemin Eginlioglu’na cok tesekkur ediyorum.

Chicago barosu ile oncelikle avukat degisim programi yapilmasi dusunulmektedir,bu husus gerceklestiginde

detaylar ve katilim kosullari siz sayin uyelerimize oncelikle duyurulacaktir.

Iyi calismalar,

Av.Hakan Oncel

Dis Iliskiler Merkezi Baskani

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=956240&Date=26.9.2009&CategoryID=98

İstanbul ve Chicago Baroları kardeş oldu
Politika / 26/09/2009

İSTANBUL - İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi bünyesinde oluşturan ABD’deki Barolarla Çalışma Grubu ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere Chicago Barosu ile ilişki kurdu. Grubun üyesi avukat Yasemin Eğinlioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın’ın iki baro arasındaki ilişkileri güçlendirme ve işbirliğini gerçekleştirmeyi öneren mektubunu Chicago Barosu Başkanı Bayan Anita M. Alvarez’e sunarak İstanbul Barosunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu ziyarete Chicago Türk -Amerikan Ticaret Odası Başkanı Prof. Sevil Kutay ve Chicago’daki Türk Avukat Necla Lane de katıldı. 

Seneye İstanbul’a geliyorlar
İşbirliği önerisini memnuniyetle karşılayan Alvarez de cevap olarak yazdığı mektubunda İstanbul Barosu ile işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını bildirdi. Bu kapsamda Chicago Barosu 2010 yılında İstanbul’da yapılacak olan İstanbul Barosu’nun organize ettiği ‘Uluslararası Avukatlar Birliği’ toplantısına katılacak. (Radikal)

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Groups

Small Business Group

Ask questions,

share experiences

Dog Fanatics

on Yahoo! Groups

Find people who are

crazy about dogs.

Yahoo! Groups

Auto Enthusiast Zone

Passionate about cars?

Check out the Auto Enthusiast Zone.

.

__,_._,___

25 Eylül 2009

Ist. Barosu link.. Av Yasemin Eginlioglu'nun Istanbul Baro'su Adina Chicago Baro Baskani ile yaptigi Görüsme ...

İstanbul Barosu ve Chiago Barosu Ortak Çalışma Yürütüyor ....Aşşağıdaki Link İstanbul Baro Başkanı Ve Chicago Baro Başkanı 'nın mektuplarını İçermektedir .


http://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=4439



İSTANBUL VE CHİCAGO BAROLARI ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEK






İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi bünyesinde oluşturan çalışma grupları meyvesini vermeye başlıyor. Merkez bünyesinde oluşturulan ABD’deki Barolarla Çalışma Grubu ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere Chicago Barosu ile ilişki kurdu.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın iki baro arasındaki ilişkileri güçlendirme ve işbirliğini gerçekleştirmeyi öneren mektubunu Dış İlişkiler Merkezi ABD’deki Barolarla Çalışma Grubu üyesi Av. Yasemin Eğinlioğlu, Chicago Barosu Başkanı Bayan Anita M. Alvarez’e sunarak İstanbul Barosunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğinlioğlu’nun 15 Eylül 2009 Salı günü Chicago Barosuna yaptığı çalışma ziyaretine Türk-Amerikan Orta Batı Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Prof. Dr. Sevil İndere-Kutay ve Türk asıllı Chicago’lu bir avukat olan Nejla K. Lane de eşlik etti.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın ortak çalışma ve işbirliği önerisini memnuniyetle karşılayan ve çok yapıcı bulan Chicago Barosu Başkanı Bayan Anita M. Alvarez, Başkan Aydın’a yazdığı cevabi mektupta, kendisine verilen bilgiler çerçevesinde İstanbul Barosuyla pek çok ortak yanlarının bulunduğunun anlaşıldığını ve İstanbul Barosu ile işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını bildirdi.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI AYDIN’IN ALVEREZ’E MEKTUBU:

Sayın Başkan Bayan Alvarez,

İstanbul Barosu adına Baromuz ile Chicago Barosu arasındaki ilişkileri güçlendirme çalışmalarımızda desteğinizi almak üzere size yazıyorum. Baromuzun "Dış İlişkiler Merkezi" kapsamında, ABD'deki barolarla süreğen bir ilişki ve işbirliği kurmak ve geliştirmek amacıyla Amerika Baroları Çalışma Grubunu kurmuş bulunuyoruz.

Baronuzun, hukuk eğitim programları başta olmak üzere hukuk mesleğinin farklı biçimlerde desteklenmesi konusundaki katkısı ve Chicago bölgesinde hukukun uygulanması konusunda geliştirmiş olduğu perspektif ve etkiyi takdirle karşılıyoruz. Ayrıca, bölgenizdeki adli yardım programlarına katkınız da bizlerde saygı uyandırmaktadır.

Yirmi beş bini aşkın üyemizle bizler de bölgemizde benzer misyon ve görevler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Halkımıza ve mesleğimize hizmet vermek amacıyla görev yapmakta olan çeşitli komisyon ve merkezleri bünyemizde barındırmaktayız.

İnanıyoruz ki, ülkelerimizde çalışan avukatları bir araya getirerek barolarımız gerek halklarımıza gerekse mesleğimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu sebeple, başkanlığınıza iletilmek üzere Dış İlişkiler Merkezi üyelerimizden olup görevlendirdiğim Sayın Av. Yasemin Eğinlioğlu aracılığıyla bu mektubu size ulaştırıyorum. Birlikte çalışmalarımız konusunda sağlayacağınız destek için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Av. ‘Muammer Aydın
İstanbul Barosu Başkanı

CHİCAGO BAROSU BAŞKANI ALVEREZ’İN AYDIN’A MEKTUBU

Sayın Başkan Aydın:

Chicago Barosu ve İstanbul Barosu arasında irtibat ilişkisi kurulması için yaptığınız nazik davete teşekkür ederim. Şahsım ve Chicago Barosu adına, İstanbul Barosuyla " kardeş şehir" baro ilişkisi kurma teklifinizi kabul etmekten gurur ve onur duyarım. Bu benim için Baro Başkanı olarak özel bir onurdur ve Barolarımız arasında uzun süreli ve verimli bir ilişki oluşmasını bekliyorum. Ülkelerimiz ve barolarımızdan avukatları bir araya getirme konusundaki vizyonunuzu paylaşıyorum ve bu şekilde profesyonel çıkar ve programlarımızı üyelerimiz, adalet sistemi ve kamuya daha büyük hizmetler verecek şekilde mutlaka arttırmış olacağız.

Bana davetinizi takdim eden ve İstanbul Barosunun önemli çalışmalarını açıklamakta yardımcı olan Bayan Yasemin Eğinlioğlu ile memnuniyet verici bir görüşmem oldu. Chicago Barosunun yaklaşık 22.000 kayıtlı üyesi var ve öyle görünüyor ki İstanbul Barosuyla birçok ortak noktamız bulunuyor. Çalışmalarımızın büyük bir çoğunluğu sayılan 120’yi bulan Uygulama ve Hizmet Komiteleri vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Üyelerimizin yaklaşık beş bini bu komitelerde çalışmaktadır. Komitelerimiz Baromuzun Chicago, Güney Plymouth Mahkemesi 321'deki genel merkezinde her ay düzenli olarak toplanır. Komite çalışmalarınaek olarak, her sene yaklaşık 130 ile 150 arası 3 saat süren hukuki eğitim semineridüzenlemekteyiz. Bu sene, komite toplantılarımızın çoğunu ve CLE seminerlerimizin hepsiniinternet üzerinden yayınlayacağız. Bayan Eğinlioğlu'ya Baromuz hakkında kısmi birbilgilendirme yaptık fakat çok daha fazlası sitemizde mevcuttur. Bayan Eğinlioğlu'na Türk-Amerikan Ortabatı Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Prof. Sevil Indere-Kutay ve Türk asıllı Şikagolu bir avukat olan Nejla K.Lane eşlik etti. Hepsi de Baronuzun hakiki birer temsilcisi olan bu harika hanımlarla tanışmak benim için bir zevkti.

Umuyorum ki Başkanlık dönemlerimiz içerisinde tanışma fırsatı bulabiliriz ve böylece ortak çıkarlarımızı ve gelecek için olası ortaklaşa programlar yapma fırsatlarını tartışabiliriz.

Saygılarımla,

Anita M. Alvarez
Chicago Barosu Başkanı


22 Eylül 2009

Ben Çok Sevdim Anita Alvarez'i .. İlk İspanyol Asıllı Kadın Chicago Baro Başkanı ...

Bir telaş bir heyecan Chicago ...
Heyecanlı olmanın ama bunun  yanı sıra hedefini belirleyen insana saygı duyulmasını doya doya yaşadım bu görüşmede ....Ve avukat olarak ülkemi İstanbul Baro'mu temsil ettim :Bu sefer piyanom yoktu ... Mesleğim vardı ..
Görüşmeler çok verimliydi . Caz müziği gibiydi  sanki .. herkez birbirini yeni görmüştü ama her söz neticesine varıyor ve arada bir bağ kuruluyordu ..Alvarez ,ırkının tüm sıcak kanlılığı ile davranıyordu . Toplantıdaki iki yandaşım  Chicago Türk- Amerikan Ticaret Odası Başkanı Prof. Sevil kutay ve Chicago Başkan Yardımcısı Terry Murphy ,akıllı saygılı ve yapıcı bu insanlarla beraber olmak ve İstanbul Barosu ile paylaşılacak önemli kararlar almak .Beni çok mutlu etti ..... İstanbul Baro'su ile Chicago Baro'sunun KARDEŞ BARO olması .. Ve en önemlisi  Chicago Baro'sunun HUKUK EĞİTİMİ seminerlerinin ekran aracılığı ile genç meslekdaşlarımıza ulaşabilmesi kararı ....Ve bu  açılıma destek olan  dünürüm iş adamı insan sevgisi çok olan George Brooks'a da teşekkürler ....
Sonrası Chicago barlarında blues müziğini yaşamak .. piyano barlarında.. sevdiğim müzikleri dinlemek Pizzalarını tatmak ve Michigan Lake 'de tekne ile dolaşmak ... Ha tabii .şarap içmeden Chicago yaşanırmı ?......Ve New York'tan sonra . taa uzaklarda kızımın ülkesinde .... .....Bence sen daha şirinsin NewYork'tan .. Güvercinlerin bile daha rahat dolaşıyor etrafta ... çünkü kalabalık yok ....Tribune Tower'dan  sana baktım Chicago untulmazdın .....Teşekkürler bana yaşattıkların için .
  
 

20 Eylül 2009

CHİCAGO.... UNUTULMAZDIN ... DAHA ANLATICAĞIM ....

Öylesine sevgiyle yaşadımki herşeyi .. anlatılmazlar ve unutulmazlar arasında  günler geçirdim .. Anita Alvarez ..  Chicago Baro Başkanı ile  görüşmeme ve İstanbul Barosu ile ilgili önemli atılımlar yapmama yardımcı olanlar ...  beni mutlu ettiniz daha   anlatıcağım ......Heyecana ve çabaya saygı duyan Amerikan insanları ...  ne diyeyim .. Seviyorum ülkemi ama beni bazen  kırıyorlar .......

 

11 Eylül 2009

İstanbul Baro'su Dış İlşkiler Merkezi Amerikan Barolar Birimi Üyesi olarak Chicago Başkanı Anita Alvarez ile Görüşmeye gidiyorum ...Ve Baro Başkanı'mız Av .Muammer Aydın'nın bir mektubunuda ileticeğim .

 
 Avukatlığım süresince zaman zaman mesleğimi piyanomla temsil  ettim . Yapacağım bu görüşme Benim için çok heyecan verici oluyor . Ve yine çok değerli Türk insanları olan TACCİ (Türk  -Amerikan İş Adamlaraı Ticaret Odası )NewYork Başkanı Av . Sevil Özışık, TACCİ Chicago Başkanı Prof . Dr Sevil Kutay ve kızımın kayınpederi  İş adamı Finans Uzmanı George Brooks'a  şimdiden yaptıkları destek için teşekkür ediyorum ..Ülkelerimizde çalışan avukatları bir araya getirerek barolarımıza gerek halklarımıza gerekse mesleğimize katkı sağlıyacak böyle bir konuda elçi olmak benim için son derece onurlu bir görev olucaktır ....
 Anita Alvarez ilk kadın ve ilk İspanyol Devlet Avukatı(savcısı)olarak Chicago Başkanlığına seçilmiş olmasıda bu görüşmede  beni dahada etkiliyecektir .
Anita Alvarez Hakkında Kısa Bir Alıntı ...
On December 1 ,2008 ,Anita Alvarez made  history when she raised her hand and was swom in as cook Country first female and first Hispanic State's Attorney.She took the oath of office from Judge Joseph Urso who was the judge in her first felony courtroom. Anita promised a standing -room - only crowd at Chicago's Culturel Center that her administration would ''seek justice tempered with faimess and compassion ''.

07 Eylül 2009

Ben Kızlarımı Torunlarımı Çok Seviyorum ...

Sabah sabah içimden geldi işte .Özlüyüveriyor insan kuzucuklarını . Aradada kızıveriyor onlara ... Olur böyle şeyler ... En güzeli tartışabilmek ve birbirimizi kendimize sorgulatmak .İletişim işte .. sevgi işte bütün bunlar ......Ve hep şükrediyorum Tanrım'a bana bu sevgileri yaşattığı için . Evlat
  yetiştirmek zor zanaattır ...Ama onların mutluluğunu hissetmek   yüzlerinin gülümsemesini  görmek   bizlere onlardan gelicek en büyük hediyedir ...

06 Eylül 2009

Yeni Bebeklerin Anneleri ve Babalar!!! artık bizleri hiç beğenmiyorlar ...

Şaşırtıcı ... Biz.... yani ben çok severek ve  uzağı görerek ve kendim  örnek olarak yetiştirdim  çocuklarımı..Ve en önemlisi hatalarımın farkına varmayı öğrendim ..Onlara tabir caiz ise 'balık tutmasını öğrettim 'Ve babaları ile güzel iletişimi  sağladım ..Bu o kadar önemliydiki bizim dönemimizde ...
 .. Sen öyle san!!!! Diyorum kendime .... Meğerse neleri eksik yada fazla yapmışız ..
Ben Türk toplumunda o.... 1970 yıllarında ilk önce kendim için var olma savaşı verdim ve o arada evlat sahibi oldum .. Ve insan ve kadın olarak güçlü olmasaydım .. mesleğimi yapmasaydım .. kızlarımda bu yere gelemezlerdi .Suç,,, kendini düşünmek .. Çocukların her istediğini yapmaya vakit  yoktu . Çünkü hem eşini iteliyeceksin Hadi..... . diye ... hemde dar kafalı insanların seni ezmemesi için çabalıyacaksın vede güzel olmayı bileceksin .O aradada bazı hayat deneyimlerini yaşamaya cesaretin olacak  kendinin ne olduğunu öğrenesinki evlatlarını iyi yetiştirebilesin .. ...BiR ŞEKİLDEDE DAİMA DOĞRU YOLU BULMA YETENEĞİNİ KULLANACAKSIN ....Onun  ADINA DA BİLGİ VE ÖNSEZİ DİYORLAR .... işte bunlar suçlarım .. Çocuklarımla sabırla  oyun oynamamışım ..?!!!Yaş farkları çok olmuş ... vs ..
Evet biz<de o yıllarda bilhassa Anadolu'da olan kahve  kültürü ve tembelliği .Erkeklerin işden çok vakit geçirdikleri yer ....  Daha nasıl anlatabilirim ....Güç ve enerji daima insanları rahatsız eder .. Ben böyle doğdum .. Ve doğurdum ... Ve enerjimin  dağılımını  çocuklarımın başarılarına engel olmıyacak şekilde  programladım ve kendim oldum  ve onları sevdim. Ve kısa zaman diliminlerinde  sevgmi gösterdim ve kendimde var olanları verebilmek çabasıyla  çocuklarıma çok sabırsız oldum .. ..Dedim ya zaman ....Çocuklar  belli yaştan sonra   ailelerini suçlamayı  bırakıp   problemlerini              kendileri göğüslemek ve kendilerini yaratmak zorundalar . Ben şefkatli bir ailede büyümedim. Ve sağlıklı sevgi almadım . Ama ben beni yarattım ..Bu çabamın içinde çok çalışmak ve hedefimi belirlemek oldu .. Yaniii bol bol çocuklarımla oynasam ve böyle bir yaşam örneği sunmasam .. çocuklarım daha mı mutlu olucaktı? Zaman ... ve  çocuklar  ayna gibi önlerine  gelicek ...Ama az da olsa bizleri anlıyan sayan insanların daima bulunmasıdır : Geçmişi çalışkanlıkla dürüst ve cesur atılımlarla kendini ispatladıysan  zaten yolun açıktır ..Ve kabul etmemekte ne kadar direnilirse direnilsin .. evlatlar anne babanın aynasıdır ...Batı toplumu .. daima çalışkan ve ne istediğini bilen .insana SAYGI  göstermiştir . Akıllı ve değer 'e saygı gösteren insanları seviyorum .Temenni ederim  kızlarım evlatlarına daha saygın olurlar . İnsanı  takdir edebilmeyi  ve saymayı öğrenmek kendimizi saymakla başlar ...... Utanmak  ve tiksinmek gibi duygular  insanı geliştiren duygular değidir ....   ...Acı şeyler bunlar ....