29 Eylül 2013

Bazı Güzel Yüzlerde Yaşanmışlığın Hüznün Hikayesi var ..Ve Sonbahar ..


Bazı güzel yüzlerde yaşanmışlığın  hüznün hikayesi var ..
İçimi acıtıyor ..Sevdiklerinde olursa hele ..Nereye döküleceğini bilemiyor insan .Kendi bedeninde ve ruhunda hissediyorsun ..Adeta elinle dokunabileceğin kadar gerçek olan bu duruma neden katlanır insan ve hala bekler ..
Evet bu solgunluk ve hüzün Sonbahar 'ın değil yılların özleminin  sevgisinin sevgisizliğinin   hüznü ..Ve mutlulukları için çabalanan herşey şimdi ayrı  yollara gidişlerinde yanlarında olmak için harcanıyor  ..Belkide sevgiler sınanıyor .
 Ama ..bunu yanında ...Sothern Life ..Ekim çook güzel ..yeşilin aldığı renkler inanılmaz kıpır kıpırlar nehirler ağaçların kahverengini yaprakların  yeşilin almış gidiyor ....Sadece ağaç yapraklarının birbiriyle dansını görüp.. çıkardıkları o inanılmaz dinlendirici sesi dinliyorsun...Bazen gözyaşları bazen sevinç beraberinde ..

27 Eylül 2013

Oluşmamış İnsanlar!!??

Bazı insanlar bazı insanları kabullenemezler .Çünkü onlara kendi azlıklarının  yaşayamadıklarının yapamadıklarının gerçeğini yansıtır .Onlar kendi derinliklerinde yüzmeyi bilmezler .Başkalarını yok etmek ile uğraşırken kendilerini farketmeden   vampirleştirirler. Onlara dürüstlük başarı zeka dan oluşan sarımsak koklatmak gerekir ..Ki zararları dokunmasın .Ama dürüst ve cesur  kararlı adımlarla siz yürürken yanınızda yolları  aydınlatan güzel insanlar daima olucaktır ..
Bir alıntı ..
..."Tanıdığım en güzel insanlar, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş romantik ve anarşist olan insanlardır. Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendine has takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden kaynaklanan bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar. Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar.
.İşte ben onları seviyorum ..
Ve meslekdaşlarım Av Hasan Kılıç ve Av.Ufuk Özkap  için ...
Aydınlık ve esnek düşünen, hukukun yanında insan olmayı bize en doğal yoldan anlatan sanatıda içine sindiren hukukçu gençliği getirin ...UMUT VERİYORSUNUZ BİZE ..Görülecekki birey gücünü kazanmış gençlik bizim özlediğimiz toplumun en güzelini yaratacaktı

25 Eylül 2013

Bir Mektup....

Ne güzel düşünüyorsunuz  ve sorguluyorsunuz hayatı , harika  yol alıcaksınız  .. O kadar çok şey başardınızki  yine olucak .Arkadaşlarınızın toplumun içinde  farklı bir duruşunuz   , derinliğiniz  ve başardıklarınız var . Buna okul hayatınız   sevgileriniz   güzelliğiniz  kendinize has herşey dahil..Takdir direniş duyarlılık..  .İnsanlar  ulaşamadıkları duygulara ve başarılara sahip olan kişileri yok etmek eğilimindedir  istemeden  .. Kendinizin yaşamınızın farkındalığında olmak kendinize inandığınız takdirde başaramayacağınız  bir şey olmaz ..ve etrafınızda  oluşan sizi anlamıyan  kırıcı ilişkileri devam ettirmekle vakit tüketmezsiniz .  ..  Farklı düşünmek cesarettir  ve bazen yalnızlıktır  ama  çok özel insanlarıda  yanınıza  getirir ve kendin kendinde çoğalırsın.. yeterki bu değerlere  gerçekten  inanıp sahip çıkın ..Çocuk yaştaki yaşamışlıklarınızın acısıyla tatlısıyla  sorgulamasından başarılı çıktınız ve dahada öğrenip dahada güzel insan olucaksınız  ..Ne  güzelki olduğunuz yerde  yaşamı   sorgulamadınız .yenilgiyi acıyı mücadeleyi ve kaybı  sevinci yaşadınız hep zenginleştiniz . .Siz zenginsiniz ve kıskanılırsınız  O nedenle bizi hep yaralamak isterler  . ne güzel kendi gerçeğinizle başarılarınızla   varsınız . .Bizden benden babanızdan  aldığınız dürüstlük akıl  zeka heyecan cesaret var . Çocuk yaştada olsa bazı gidişlerdeki masumiyet   suçluluk  olarak algılanır ..Değildir ...Sizler anlatamıyacağım kadar farklısınız ve hayatınızda bir trajedi yok  zordur ama başardıklarınız ve başaracaklarınız size yol göstericektir . . Ve   bu donanımlarda yolunuzu belirler ve size yardım edicekleri siz yönlendirirsiniz .   Kendini arama cesareti yaratıcı sevgi İnsanları arayıpta bulumadığı bu yeteneklere sahipsiniz .Gidişler masum arayışlar içinde kendiniz olucaksınız .. ..Sizler çok farklı çocuklarsınız ve ailenizle övünecekleriniz var herkezin  anlıyamıyacağı ama  nitelikli beyinlerin anlıyacağı ve yol açıcağı çocuklarsınız . .Kendi içinizde yol alma cesareti ..Aferin benim kızlarıma . ..  Yolunuz  aydınlık . yavrularım Hadi kızlarım benim .Dağılmadan yolunuza devam Ben daima varım  Yeterki benim güzel kızlarım  kendilerini hak ettikleri gibi sevsin gözlerinin içi parıldasın .... Böylesine akıllı güzel ve iç dünyaları aydınlık  başarılı kaç genç var Onun için yaralar alıyor kırılgan oluyorsunuz .. .Sizler özelsiniz ve bu özelliğinizi yansıtmak ileriye taşımak sizin  göreviniz buda kendinizi sevmekle olucak ve oluyorda .. Çok sevdiğim bir söz .....Güzel insanlar öylece ortaya çıkmaz onlar oluşurlar .Diplerden çıkış yolunu bulan insanlar romantik ve anarşist ruhludurlar ...

20 Eylül 2013

YASEMİN EĞİNLİOĞLU KİTAPLARINI İMZALADI İSTANBUL BAROSUhttp://istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=8524 http://istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=8460 ..Ve Kadın Hakları ve Kadına şiddet konulu sertifika programı

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Ceza  Hukuk Hocası Prof .Dr Ayşe Nuhoğlu
YASEMİN EĞİNLİOĞLU KİTAPLARINI İMZALADI http://istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=8460   
http://istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=8524
Ayyyy günlerce yazıyorsun ..ve kitabınla kalıcı kılıyorsun tüm ve yenilgiye acıya mücadeleye kayba rağmen diplerden çıkış yolunun sevgiye ve üretmeye dayanmak ve yaşama asılmak olduğunu anlatıyorsun ..Birde okurlarınla paylaşıyorsun bu heyecanı .
Aynı gün Hocamızla birlikteolmak ve kitabımı imzalamak ayrıca onur oldu benim için ..Ben kitabımda aile içi hüzün gerçeğinin kapılarını açıp edebiyata teslim ettim ..

Ama güzel çıkmışım fotoğrafta ..Heyecan insanı güzel kılıyor işte .. DOĞAL ESTETİK ....Gözlerinden fışkırıyor ışık ve insanın bedenine yansıyor galıba ..hehAHEHHAHH Narsist söyleşiler.......

05 Eylül 2013

Gazete Arşivlerinden

Milliyet - 5 Kasım 1999 - MİLLİYET GAZETE ARŞİVİ

gazetearsivi.milliyet.com.tr/Arsiv/1999/11/05
5 Kas 1999 - ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN 1999/224 Davacı istanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü vekili Av.Yasemin Eğinlioğlu tarafından davalı .


Dergi Eki-21.5.1995 Günü 23. Sayfa - Cumhuriyet Arşivi

www.cumhuriyetarsivi.com/katalog/4509/sayfa/1995/5/21/23.xhtml
21 May 1995 - Yasemin'e ve çocuklanna göre Nirvana'da huzuru aramış ve bulmuştu. "Tam bir bilgelige gelmişti" diyordu Yasemin Eğinlioğlu, "Şansım vardı,

Kitabım 'Derinlik Deliliği 'Hakkında Okurlardan gelenler ..

 164307.html  Kitaplarım DERİNLİK DELİLİĞİ ,HANGİ MELEK DİNLEMEZ ŞEYTANINI ,CAZ HALLERİ SATIŞ LİNKİ

424028.html&filter_name=caz halleri   CAZ HALLERİ SATIŞ LİNKİ

yeni-kitaplardan-1881028 Sözcü gazetesi Yekta Güngör Özden kitaplarımı yazdı ..





Yazmak biz insanlar için zaman hayaldir .Evet eğitim de ister .Ancak benim yazı yolum şu tünelden geçti daima ....EDEBİYAT ,ACILARI KANATIP DAHADA BELİRGİNLEŞTİRİR .ACIMAK ADALET KAVRAMINI DA YARATIR .GERÇEK BİR YAZAR ADALET DUYGUSUNU TANRISI KILMALIDIR .EDEBİYAT PANSUMAN YAPMAZ ,ACILARI KANATIP BELİRGİNLEŞTİRİR.,FARKINDALIĞI ARTIRIR
.MEHMET EROĞLU nun yazı ve edebiyat hakkındaki .bu görüşü benim kitabımı bana daha çok sevdirdi ..........ve

OKURLARDAN GELENLER

Merhaba Yasemin Hanım; 
Yakın dostum Tolga bana sizden sevgiyle söz etmişti. Birlikte yaptığınız çalışmayı da biliyordum. Kitaplarınızı gönderme inceliğinde bulunduğunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.  
Sizi yanıtlamakta epey geciktim, kusura bakmayın ama tahmin edersiniz ki  okumak üzere ayırdığım, sıra bekleyen kitaplar odamda büyük bir yığın oluşturuyor. Bense artık tümüne yetişemiyorum.

Yasemin Hanım, bir çok yetenekle doğmuş çok yönlü bir insansınız. Bunların bazıları öne çıkmış, bazıları örneğin yazma uğraşı, sırasını beklemiş. Daha önce fırsat bulmuş olsaydınız bugün sözü edilen bir yazar olabilirdiniz, diye düşünüyorum. İçten, cesur, derinlikli  bir anlatımınız  ve vurucu  bir ifadeniz var. Diliniz çok zengin ve incelikli. Erken başlamış olmanızı isterdim. Çünkü edebiyat uzun, çok uzun bir yol.  Ortaya çıkmak, kabul görmek çoğu zaman bir ömür istiyor. Yine de iyi ki yazmışsınız. Yazmak bizi tedavi eder,  yazmak ciddi bir terapidir.   

İnsan hayatı trajiktir aslında ama  sizin aile öykünüz daha da trajik. Sık vurgu yaptığınız  tükenmez enerjiniz,  yaşama bağlılığınız ve yeteneklerinizle acıların üstesinden gelişinize hayranlık duydum.  Ayrıca  bu aile hikayesinden  bir kaç roman  da çıkabilirdi. Babanızın ve özellikle erkek kardeşlerinizin  öyküleri  can yakıyor. Onlar yenilmişler siz ise hayatınızı her şeye rağmen değerli kılmayı başarmışsınız. Ben bir kadının ruh özgürlüğüne sahip olmasının önemine inanırım.  Sizde bu ve daha fazlası, yaşama cesareti var.      

Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.  
Dilerim her zaman böyle coşkulu  ve mutlu olasınız. Selam ve sevgile
İNCİ ARAL 

Kitabı bitirdim. Eline sağlık, ilgiyle ve tutkuyla kendini okutan bir kitap olmuş. Yazının ve sanatın yerini hiçbir şey tutamaz. İyi ki yazmışsın bu kitabı. Hem kendi hayatına hem de çevrendekilere ilişkin kalıcı bir eser vermiş oldun böylece.

Kitap kendi yolunu bulacaktır, merak etme. Önemli olan yazılmış ve yayımlanmış olmasıdır. Bir kez daha kutluyorum seni. Tutkulu hayatın yazı diline de yansımış. Cümlelerin tutkuyla okutuyor kendini.
TURGAY FİŞEKÇİ ..

Kahramanlarını tanıyorum kitabının biri sen biri eşin ..Kendini olduğu gibi doğaçlama yoluyla anlatmışsın ..Uslubun gerçek yaşamın gibi heyecanla güzel anlatmışsın ..İnatla savunduğun ve yaptığın gibi herşeyi anlatmışsın ..ENİS CANGÜL 

Çok etkilendim ...ağabeylerin ..annen.. annenle babanı tanıyordum ..Mesude Avcı 

 İnci Aral'ın söylediklerine katılıyorum, hayat hikayendeki kahramanları tanıyan biri olarak ..yaşam enerjin cesaretin ve adaletle, sanatı, aşkla harmanlayıp üstesinden gelmenden duyduğum hayranlığı ifade etmek istedim...kendimi sorguladım....aynı okul yolunda yürürken...bu kadar derinlikler içindeyken sen....gözlerin hep pırıltıyla parlardı....seni mutlu huzurlu,umursamaz tasasız...zannetmenin ağırlığı....içimde tarıfsiz bir sızı bıraktı...tebriklerarkadaşım...hayatı severek aşkla yaşa...çok yaşa...Nuray Zafer Aybar 
İncitmeden ,üzmeden yazmışsınız .Cesur bir kitap ...Nefret etmeden sevgi ile vefa borcu..Kendinizi hep sevmişsiniz ..öz güveniniz var ..Çocukluğunuz  sapma var ama ..bedenide keşfetme var ..İtiraflar ..karşı cinse doğa gereği hazırlanma var ..ne kadar  ürkütücü olursa olsun ..TEŞFİK ETME YOK ..Ballandıra ballandıra anlatma yok ..Ağabeyi yine kardeş olarak sevme var . Kadın olmaktan mutlusunuz ..onuda kitaplarınızda veriyorsunuz Benim rehberim oldu ..Demlene demlene okuduğum alkışladığım kitap .
.HURİYE ERSOY 



Şok oldum ..Reha Erdem film yapmalı ..Zeynep Dirana


Tuhaf duygular oluştu senin o yıllarını bildiğim için .Kahramanlık ,haksızlık ..karışık duygular Serap Akın 




.. Yorumların beni etkileyen bir kitap Dilek Ünal 
,
Çok akıcı ..cesur gerçekler ..dili güzel çok zor yaşanmışlık NAZAN KELEŞ 



Ayşe Kulin in kitapları gibi hayata dair ..gerçekler Bir okur 

. Derinlik deliliğini okumaya başladım, akıcı ve sade bir dille içtenlikle yazılmış, kaleminize sağlık. İlk fırsatta imzalatmak isterim. NEVRİYE KARATAS DAVİS

Derinlik Deliliği adlı eserinizden dolayı kutlarım .,yorum ve tesbitlerinizden dolayı tebrik ederim .Okuyucu olarak haklarımız var ..bizde hakkınızı teslim ederek ,sizi takdir eder ve başarılar ve güzide eserlerin devamını dilerim .Türkiyeye döndüğümde Caz Halleri eserinizi alıp incliyeceğim .Kemal Yıldız

Gözlerinden kendimi alamadım..İnsanın ruhuna kadar işleyen sevgi dolu bakışları,zekanın nasıl da yerinde kullandığını gördüm onda..
Kitaplar,imzalanarak itina ile çantama yerleştirildi,en kısa zaman da okunmak üzere..:)Merak ve heyecanla..Yasemin kendini,beni,seni,onu,anlatıyor..Yazdıklarını Edebiyata teslim eden
CESUR YÜREK iyi ki varsın,iyi ki yollarımız kesişti.GÜL KAMAN 

Kedine yakışır bir heyecan ve coşkuyla  dürüstlük ve içtenlikle anlatmışsın .Senden önce eşini tanımıştım ,seninlede küçük ağabeyini ve mahkeme koridorunda babanı .Seni tanıdığım andan itibaren nasılda doğru anlamışım diye düşündüm .Bunun nedeni senin doğallığın ,sıcaklığın ,açıklığındı ..İyiki seni tanımışım ..TÖRE NUHOĞLU 



"Cesurca yaşadim " 
Sevginin sınır tanimayan gucunu kılavuz edinen,sevginin onunde hiç bir sınırlamayı kabul etmemiş cesur kalem..
O bir muzisyen(Iyi bir piyanist.5 yasin da muzikle tanismis) O bir hukukcu(Avukat)O bir cesur kalem (Yazar)O iyi bir insan.Uretken..O iyi bir arkadas ..Dost..
Emeklerine saglik sevgili .GÜL KAMAN 

Değerli yasemin eğinlioğlu....selam....bir yazımda işkenceciye "işkenceci" dediğim için hakkımda açılan ceza davasının mahkemesi için geldiğim adliyede, aynı zamanda avukat olan bir sanatçı dostumla, stantında yeni çıkan kitabını imzalarken karşılaşmam, benim için o günün hem son derece ilginç hem son derece anlamlı bir sürpriziydi....ilkin, "işte bizim sevgili yurdumuz böyle, bir yanda acının, mantıksızlığın, sansürün, yasakların her türü de olsa diğer yanda umut, sevgi, insana dönük çabalar, aydınlık arayışı her zaman diri, canlı, pırıl pırıl" diye düşündüm....açıkçası duygulandım da....mahkemem sonunda geldiğim baro odasının girişindeki imza stantında ikram ettiğiniz çikolatanın tadı hâlâ damağımda....dahası, imzalayıp verdiğiniz kitabınızı da o günün en tatlı anılarından biri olarak kitaplığıma iliştirdim....işte bizim yurdumuz böyle bir yurt, derin mi derin; bu yurdun gerçek yurtseverleri, insan severleri derinlik kuyusu....bu renk cümbüşü delirtir insanı....delirmenin binbir türlüsüyle....tıpkı satırlarınızda işaret ettiğiniz gibi.....size, birçok alanında çaba sarfettiğiniz sanat yaşamınızda da, hak-hukuk alanında çaba sarfettiğiniz meslek yaşamınızda da başarılar diliyorum....sevgiler.NİHAT BEHRAM 

Üç yaşam yolunun ;müzik,hukuk ve edebiyatın buluştuğu anı -romanda ölçülü kurgu ..Yaşamım trajik yonleriyle anlatırken insanı ileriye taşıyanyönlerini göstern umut veren bir kitap .Geçmiş yaşamı bütünlüğün içinde görmek ..Yaşama açılan duyarlıkla yazılmış .Müzikte de temalar bir yeni nota vuruşuyla tekrarlanır .kitabınız bize müziğinizide duyuruyor ...SADIK ALBAYRAK  

Babayiğitlik gördüm ..Hep yaşamayı seçmişsiniz .Hacer  Karadere 

Ayşe Kulin .. hayata dair ..Ali Us 

On yargı benim kusurum ..Sizinle ilgili soru işaretlerimi kitabınızda buldum ..samimiyetiniz ve içtenliğiniz her satırda hissediliyor .. ve bir solukta okudum ...ve hayran kaldım .kaleminize yüreğinize sağlık ..Dilek Üner 


 Genel Kurulda sizden aldigim kitabi simdi bitirdim.Hayatimin kalan kisminda unutacagimi zannetmiyorum.Sadece bir ani roman degil, insan ruhunun en derinlerine inmeyi basarmis etkileyici bir psikolojik cozumleme.Coskunuzu,yasama sevincinizi basariyla aktararak bir yonuyle okuyucunun da kangren olmus yaralarina cesurca nester atmayi basarmissiniz; sevgiyle..Saliha Aydın Karakuzulu

Senin yokluğunu ,sensizliğini .Piyanonun tuşları ile anlatıyorum .Çok etkilendim bu sözden .Face te paylaştım .Çağla Yücel 


Merhaba Yasemin hanım  yaşamınızı cesurca ve açık yüreklilikle okurlarınızla paylaştığınız için kutluyorum.Doğayım vurgunuz un sıklığı insanın evrenle bütünleşmesi . Derinlik Deliliği kendimle yüzleşmeme , hesaplaşmama ve hayata değişik bir pencereden bakmaya sürükledi beni ve sayenizde anladım ki hayat yargılanmamalı bana katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.Kafamda  SEZGİN TÜRKŞEN 
 

  . B.Adada dolaşırken iskelede girdiğim bir kitapçıda tesadüfen gördüm ve iki günde bitirdim. Uslubunuz ve yaşadıklarınız sarsıcı. Özellikle nesnelliğiniz ve akılcılığınızla yaşadıklarınızı olumluya çevirmiş olmanız hayranlık uyandırıcı. Türkiyede pek çok kadının yaşadıkları Ama çok fazla ortak noktalarımız olduğunu görüyorum. Fatihli olmak Yeşilköy de yaşamak ,yaşdaşlık piyano,klasik müzik, felsefe ve yazma,bisiklet, doğa, kendin olmak, kendini gerçekleştirmek , tutkuları, Balıkesir kökenli bir erkekle evli kalmış olmak, erkeğinizin sizin enerjinize yetişememesi. Kitabınızda altını çizmek istediğim ve imza atacağım pek çok tespit içeren cümle var. Donanımlı olmak, akıllı olmak, hayat enerjisiyle dolu olmak belki çok yakın çevremizi yoruyor olabilir ama her zaman hayata bağlayan ve hayat kurtaran unsurlardır. Tebrikler. Sevdiklerinizle mutluluklar dilerim size REYHAN  UZEL 

..Yasemin Hanım, sizi görünce, son eleştiri yazım için yazdığım notu hatırladım: Son zamanlarda yazarlar roman diye, benimle hiç ilgisi yoktur, düşseldir, diye hep kendilerini yazıyorlar ama korkakça. 
Okur neleri görüp aldanmıyor artık, sahicilik önemli .... sizin kitaplarınızda olduğu gibi .....TOLGA MERİÇ 
·
Merhaba iyi insanlar :))
Merhaba tüm sevgililer. :))
Bilgisayar teknolojisi itiraf etmeliyim ki asil, eşitlikçi ve vefalı !
Herkesi , herşeyi bilginize getiriyor , bazı gelenlere çok seviniyorsunuz...!
"Eski dostlar" önüne çıkageliyor !
Bu günde benim bilgime ; yirmibeş yıl önceden yakından tanıdığım ve Balıkesir'in entellektüel sınırlarını aşan , ona sığamayan hukukçu , edebiyatçı ve Piyanist Yasemin Eğinlioğlu geldi !
Ve bir tutam hayat sevinci oldu !
Aşağıda yeni gördüğüm ve ivedi edinip okuyacağım Derinlik Deliliği adında ki kitabı kuşku duymuyorum adı ile uyumludur. Ve gene hiç kuşku duymuyorum ki bu dönemlerde parası olanların; fukara ama; gerçekten yazın yeteneği
taşıyan insanları kiralayıp adına kitap yazdıran şöhret budalası kadın yazarların olduğu piyasalarda yıldız gibidir ve öz değer niteliğindedir.
Tanıdığım için edebiyat, sanat ve yazın niteliğinden eminim.
Okumaya ve para vererek almaya değecektir.
İzmir'e döndüğüm vakit kendisini özel ileti ile arayacağım.
Piyanist , uygar ve aydınlık Yasemin Eğinlioğlu hala genç , şık ve insan !
Hoş kalın !LEYLA ERDEM YİĞİT


Yazarı ile tesadüfen yıllar önce kitapta bahsi geçen yerde tanışıp, benzeri hayatımızdan konuşup zaman zaman telefonlaşıp merak edilmek .çılgınlık deniyo buna ama hayat enerjisi demek daha doğru 💖den 💖be giden yollarda buluşmak, kendini ararken benzeşen bir hikayede biz olmak, hissetmek, yaşamak,vay beee bravoo demek, demmekki bir ben değilim bunları yaşayan , fakat cesaret gerktirir böylesine bir yaşanmışlığı gizleri ile demleye demleye yazmak, okuruna yaşatmak ağlarken şifa bulmak . Tabiki kadınsı, anne,eş , kardeş, arkadaş,duyguları ile harmanlanmış anı&romanı.#Yaseminenginlioğlu#yazar#sırdaş#dost#herfotoğrafbirhikaye#herfotoğrafbiranı#kesişenyollar#paylaşılananılar#gizler#sırlar#sevdalar#özedönüş#kendini bulma Huriye Ersoy 

 Bana başarıyı gösterdi Ecem Ünal 

Hayatımı etkiledi .Üstü kapalı duygusal yaşamının anlatımı inanılmazdı ..Melike Taş 



 
Geçen seneki kahvaltımızda bana kitabını hediye etmiştin. Keyifle Okudum ve okudukça üzerinde düşündüm. Fakat sana ne yazacağımı bir türlü toparlayamadım! Okurken beni o yıllara götürdü. Sanki ben de olayın içine girip müdahale etme isteği hissettim.   Olayları bu kadar samimi ve detayı ile anlatman cesurca geldi.     Ama Hayatına, Dünyaya bakış acına hayranım.   Hayriye Mine Avunca 


Yazarla empati kurduğın zaman hayata bakışın değişiyor .SEDA İPLİKÇİ

İki  kere okudum kitabını ..anı olarak roman olarak  ve satır altlarını çizdim hayranlıkla  cesaretine eline sağlık..Hayata yeniden damganı vurdun ......BENGİ EVRANOS
 
Çarpıcı ve bir o kadarda cesurca yazılmış,devamı eserlerini bekliyor,yürekten kutluyorum. RAHİME AKSARAY GAYDAN
  Yarıdan fazlasını okudum. Oldukça ilginç.ve namuslu bir eser.. oldukça da güzel kurgulamışsınız ayrıntıları daha sonra yazarım METİN YALTI
 
Akıcı sürükleyici kendini ifade gücüne hayran kaldım .SÜREYYA ŞAHİNLER
 
İnsanın kendiyle yüzleşmesi bu kadar cesur ...şok oldum ..İnsanları yüzeyden değil derinliğine yorumlamasını öğretiyor ..kurgusu ve anlatımı etkilendim çok paylaşıcak okur aradım hemen  GAYE ÖCALDIM
  Bayıldım kitabınıza
. Aldous Huxley der ki; ' Kelimeler,tecrübelerimizi dizdiğimiz ipliktir.' Siz de kitabınızda, kurduğunuz cümlelerinizle kendinizi çok güzel ifade etmiş, tecrübelerinizi ortaya koymuşsunuz. Elmanın çürük tarafı gibi hayatın olumsuz yönünü görmüş, ancak bu olumsuzluklarla çok güzel başa çıkabilmişsiniz. Bu olumsuzluklarla başa çıkarken piyano en büyük dostunuz, hukuk da en büyük destekçiniz olmuş.. Siz, nereye gitmek istediğinize odaklanmışsınız, neden korktuğunuza değil. Bu sayede hayatınız boyunca çeşitli başarılara imza atmış ve hep zirvelerde olmuşsunuz. Edmund Spenser der ki ; ' Kişi zengin olsun,yoksul olsun, hastalığı iyileştiren de mutsuzluğu mutlu kılan da zihnidir.' İşte siz, zihninizin gücü ve kendinize olan inancınız sayesinde zirvelerdesiniz.. Daima zirvelerde olacağınıza olan inancım da sonsuz.FATMA ER
Üzüldüm.Okurken .Franz Kafka 'nın babası gibi bir baba ile yaşanmışlık var .Üç  veya dört kitap sonrasında elde edilen uslüp tarzını ilk kitabında vermişsin .Yaşamını cesur anlatmışsın .AYHAN DİNÇ 
İmzaladığınız romanınızı bitirdim. Teşekkür ve tebrik ediyorum. Öncelikle ön kapak tasarımını çok beğendim. Anlatımı akıcı, mükemmel, kurguyu ise mükemmele yakın buldum. Tekrarlar, yaşananları ve artçıl duyguları abartmadan vurgulamış. Müzik ve piyano betimlemeleri ana karakteri çok iyi tanımlamış.  "Her şeyden önce söz vardı," romanın özünü simgeliyor. Romanın ana karakteri sözcüklerini özenle seçerek kendisine gidiyor, kendisini keşfediyor. Kurguda, ana karakter dışındaki karakterler belki biraz daha belirgin işlenebilirdi ama bunu neden yapmadığınızı, romanın içeriğini ve güncelliğini düşününce anlamak  mümkün Hızla  okunan bir roman ..Dili kendine has ..Bir sonraki sayfaya ne zaman geçiceğim diyorsun hep ....YAVUZORUÇ
 
Çok cesur bir kitap .Yazı dilin konuşmaların gibi .Okurken kitabın sana ait olduğunu fazlasıyla hissettiriyorsun .IŞIL BAĞATUR

Anıların sınırsızlığı ..Örselenmiş çocukluklar ..ORHAN YENİHAYAT



Zaman zaman  duygulanarak bir çırpıda okuyuverdim.. kendinize yaptığınız yolculuğu, içten, şeffaf ve etkileyici anlatımınızla bizlere ulaştırdınız.. herkesin içinde, farklı deneyimlerle de olsa; benzer duygular mutlaka titreşmiştir.. açıkçası bende öyle oldu.. kitabımı imzalatmak ve sohbeti paylaşmak için nasipse orada olacağım..sevgilerimle.GÜNNUR VATANSEVER


Kendini bulma cesaretin  ve bunu  yazıya geçirmen eline sağlık .Nilgün Arabacıoğlu

Sevgili Yasemin ...Cesaretini ..doğallığını..seni SEN olduğun için..hayata hep tebessümle bakışını ..tutkulu sevgini..kutluyorum..zevkle okudum.SİBEL KULA
 
* SEVGİLİ YASEMİN....... ÇOK DERİN VE MUHTEŞEM BİR KADINSIN... KİTABIN HARİKA... SAYFANA ZEVKLE GELDİM.... SEN BİR DERYASIN CANIM. SEVGİLERİMLE....Ceyda Varnalı

 
36.sayfadayım..harikaaaaaaaaaaaaa
kutluyorum
 kitap çok iyi..kapak baskı ve içerik..harikasınız...PINAR ENDER ÇEKİRGE




Kitabınızı henüz ama çoğu yerini tekrar, tekrar okuyarak bitirdim.. En içten duygularımla tebrik ediyorum.. Çarpıcı, akıcı, kimi zaman duygusalar patlamalar yaşatan. Yalınlığı ve gerçekliği inanılmaz, bir insan bu kadar mı kompleksiz, bu kadar mı içten hesapsız olur dedirten cinsten. . çok güzel bir eser, çabalarınıza, anılarınıza sağlık....MUBERRA SOKULLU



 Ah kitabın beni sardııı sardıııı buruldum kitabın ı herkes merak etti.Yaseemin kitabını çoook beğendim.Herkese tavsiye ederim.Bazı yerlerini iki defa okudum hatta.tekrar tebrik ediyorum yazdıkların ve yaşadıkların için BEYHAN GÜRSOY



Yeni bir soluk yeni bir heyecan işte içinde duygularınızı saklıyacağınız güzel bir kitap ..yüreğinize sağlık  KUZEYDEN YÜKSELEN GÜNEŞ 

Genel Kurulda sizden aldigim kitabi simdi bitirdim.Hayatimin kalan kisminda unutacagimi zannetmiyorum.Sadece bir ani roman degil, insan ruhunun en derinlerine inmeyi basarmis etkileyici bir psikolojik cozumleme.Coskunuzu,yasama sevincinizi basariyla aktararak bir yonuyle okuyucunun da kangren olmus yaralarina cesurca nester atmayi basarmissiniz; sevgiyle..Saliha Aydın Karakuzulu

  • Değişik ,değişik ...BAHAR MURATOĞLU



    Rahat okunuyor bir çırpıda ..Çok cesur yazılmış .Duygu yüklü .OSMAN İLKMEN



    Tekrarlar var evet ..Henüz tanımlanmamış ,adı konmamış durum ve duygulardan söz etmeye çalışmışsınız .O duygu ve durumlarçok çok size özgü olduğu için ,tek anlatımda onların sıradansanılması ve ıskalanması riski vardı tekrarlar bu yüzden TOLGA MERİÇ
     
    Ne güzel . Sizde bitimsiz bir hayat ve mutluluk kaynağı var... Ve  o gürül gürül kaynaklarınızın başında ne kadar güçlü bir biçimde duruyor... Hatta en ufak bir tıkanmada, o kaynaklardan biri olup hayata ve mutluluğa devam etmeniz için kendini olanca zenginliğiyle açıveriyor.TOLGA MERİÇ

    Kitabınız çok güzel .Anlatım ve kullanılan sözcükler çok iyi . HAMDİ MADENCİOĞLU


    Kitapta en etkilendiğim altını çizdiğim yer ..Belki de 'Niye Ben'?sorusunu hiç bir zaman sormayarak kurtardım kendimi ...SUREYYA TURAN

    'Niye ben sualını sormamak'çok etkiledi beni ..SEVİM MECİT

    Bu kitaptan iyi bir film olur .İyi bir yönetmenle .ÇİÇEK SOLON ŞENSOY

    Bir felsefesi var .Sevgiyi oyarak  neşterliyerek almak. Herkeze uymıyan sevgi .Psikolojik analızı yapılarak yazılsa dahamı zenginleşirdi ama  anlatım güzel İlerisi için çok şey vaadediyor ..Bir dahaki kitap deneme  türü yazılsın derim ..TUNCAY FİŞEKÇİ 

    Kitap bitirmem kolay değil ama hemen bitirdim .Akıcı Kendini sorgulamış ve davranış biçiminin altta yatan gerçeklerini cesur anlatmışsın Herkezin bir kaçışı var .Akıcı etkileyici düzgün .AYŞEN GÖKYİĞİT..



    Çok cesur yazılmış bir kitap .Topluma kendilerini ve yaşadıklarını ifade edebilmeleri için bir örneK ..ÖMÜR DEDEOĞLU.


    Herkeze özellikle kendini arıyanlara tavsiye olunur .AYŞİM TEKİN KÜÇÜKÇALI 


    Sürükleyici ,doğal, içten ve cesur SUNA  ALİ  KAPDAN

    Güzel kaleme alınmış .Biografi tadında ,edebi değeri var.Okuyucu yaşam dehlizlerinde çok iyi dolaştırmışsın .AYLA ÖZDALKIRAN


    Offf, yine harika şeyler sığdırmışsınız minicik bir paragrafa... Bazen sizin bir değil, birçok kişi olduğunuzu düşünüyorum... O kadar keskin ki duygularınız, çoğaldıkça çoğalıyorsunuz... İnsanlar bu çoğulluğa hem hayrandır hem de zapt edememe korkusu duyuyordur... Herkes duyar... Bir de tabii onlara spot ışıkları tutuyorsunuz tespitlerinizle. Sahnede ışık altında kalmış gibi oluyorlar. Ve şiddetlerinde  sanırım biraz sahne abartısı oluyor. Sonra siz onlara seslenince sahneye doğru, yanında olduğunuzu gösterince tekrar, yatışıyorlar sanki TOLGA MERİÇ


    ..Yasemin hanim kitabınız için şu satırları karalamak istiyorum. Çok etkilendim .Aslında hepimizin ruhları öksüz, Uçsuz bucaksız bir dalgalanmaya açık Ne vakit ki ellerimiz piyanoda bachın prelüdlerini çalıyor, Kreşandolar ve dekreşandolar arasında Çağlayan o umman hayal olmaktan çıkıyor, Her demde yaşanan ayak sesleri , Müziğimiz için en anlamlı kadans iken Nice fırtınalara rağmen... Teknemiz pupa yelken ilerlerken; Çiçekli pedallar dönmeye devam ediyor, Şarap kavında yıllanıyor bir kere tadılmaya razı..YONCA YÜCEL




    • Kitap için en uygun sözcük bence "cesur"...Yaşamınızı tüm çıplaklığı ile sakınmasızca paylaşmışsınız okurlarınızla ancak bunu yaparken olayların üstüne incecik bir tül örtmüşsünüz hem de vual bir tül..Arkasını kimi yerden gösteren kimi yerlerini de bulut gibi örten bir tül...Kutluyorum sizi,başarılarınızın devamı dileği ile...BERRİN ORANCI OYMAK



       Özel hayatını bütün çıplaklığıyla anlatmak yürek ister, samimiyet ister.Dayanağı ,kendine olan sonsuz güvenin.Önce samimiyetini çok beğendim.Akıcıydı, bir çırpıda okuyuverdim. Tebrik ediyorum. Devamını diliyorum.Yüreğine eline sağlık.MAHİDE GECİKLİ

      Değişik . Akıcı .İnsan kendi iç dünyasından parçalar  buluyor .Okurda merak uyandırıyor.AYHAN KORUCU 

        ....Edebi değeri var ..ilgi çekici ..Konusu var .. Her bir bölüm ayrı bir düşünceyi ifade ediyor ..Teması  enerji ve doğa... konuları birbirine  bağlıyor  ..aile içindeki enerjinin şiddetin sevgiye dönüşmesi...Olayların ...insanda bıraktığı izlerve ruhsal gelişimine olan etkileri ve insanı olgunlaştırması Saf sevgide kendini arayış ve sevgide  tüm herşeylerden arınmayı göze almak.. Film olmalı ...FUAT SEVEN . .

      Cesaret ..Cinselliğin doğasını masumlaştırmışınız ..Kreşonda ..bölümü herşeyi toparlamışsınız oraya gelmek kolay değil ..İyileştirici ..köklü bir sorgulama ..insanlığınız ..kalbınız ..beyniniz i sevdim ..inkar etmeyip sevgiye dönüştürmüşsünüz ..Hacer  Karadere 

       Tutkunun ve sevginin sonsuzluğunda ,tanrıyı hissetmek ..kitabınızın bu cumlesi beni sarstı ..Hem acı hem kaçınılmaz gerçekler ..DİLEK ÜNVER

      Akıcı..Etkileyici ..Sosyal hayattaki çalkantılar iyi bir üslup ile anlatılmış ..Empati kuruyor insan yazar ile ..CAHİT KENAN AKGÜN 

      İlk denemeniz, edebiyatla ilk tanışmanız ise (ki öyle vurgulamışsınız)  süper..
      Yazdıklarım bir edebiyatcı, bir gurme :) okuyucu vs. olarak değerlendirmeden klasik bir okuyucu olarak yapıyorum.
      Kitapta genel anlamda ilk dikkatimi çeken; bazı konu, duygu, içerikte tekrarlar, sık yinelemeler ...
      Örneğin ilk aklıma gelen farkındalık kazanmanız, piyano ile hayata bakışınız, piyano ile ilişkiniz gibi pek çok konuda tekrarlar var.
      Bir diğer deyişle, okuyucu kendini anlamayan kişi zannediyor, oysaki diliniz gayet yalın, anlaşılır ve açık..
      Kitabın kahramanı  olan yazarın kendini ön planda yer vermesinden daha doğal bir şey olamaz elbette..
      Tabiki kendinizi, anlatmak istediklerinizi kaleminize dökerek veriyorsunuz okuyucuya...
      Fakat ben yazarın kitapdaki ön planda oluşu, kitaptaki yeri, kendini, hayatı ve herşeyi çözüş konularında dolanan içerikte yazarın yerini fazla buldum..
      Burada yazar daha geride dursun demek istemedim, umarım açıklayabilmişimdir.
      İçerik akıcı ve kitabı elden bırakmayacak cinsten.
      Bu da benim kitabı elime alıp  bırakmama neden oldu ;)
      Yani bir çırpıda okudum adeta.Ellerinize sağlık..
        NEŞE DOĞAN YÜKSEL

      Bu sabah başladım Derinlik Deliliği kitabınıza ..ve yarısına geldim ...Beni geçmişime götürdü ...acılarımı dün gibi hissettim .insanın yaşamını paylaşması cesaret ister .İnsanların hırçınlığı ..başarma hırsı ....babalar ..bu yaşanmışlığı en güzel cümlelerle anlatmışsınız .SEMRA KARAMANOĞLU ÇAĞLAYAN 



      Biliyorum kitaplarınız arasında bir ayırım yamazsınız ama derinliğin derinliği bir actor olarak beni istemeden olanları sahne olarak aktardı ve o karakterlerin herbirini derinden hissettim .. Ve kendi derinliklerimede çapalanmıycak bi demir atmamı sağladı BURAK ARSLAN

      Sizin sözcükleriniz konuşmanız hep ..güzel olan bu ...Ve zaman zaman da sizi görüntü olarak ta yansıttı kitabınız bana

      İlkay Serbest