28 Temmuz 2015

Balıkesir YENİ HABER GAZETESİ ....

kitap
Haber: Serpil YILDIZ
İstanbul ve Balıkesir Baro dergilerine vakıflar hakkında yazılar yazan yazar ve avukat Yasemin Eğinlioğlu’nun ‘Hangi Melek Dinlemez Şeytanını’ adlı kitabı çıktı.
“Derinlik Deliliği” adlı romanıyla kendine edebiyatımızda özgün bir yer açan Yasemin Eğinlioğlu, bu defa, hayatın el değmemiş alanlarından ve sırları kendi içinde saklı anlarından damıttığı öykülerle karşımıza çıkıyor. Kadın ve erkek dünyasının gizli labirentlerinde yaşanan sarsıcı duyguları, adı konmamış aşkları, hüzünlü mutlulukları, komik trajedileri, mantığın düşlerle dansını içtenlikli bir edebiyatla görünür kılarken, insan olmanın ve yaşamanın yol açtığı ortak yaraların kabuklarını da kanatmadan kaldırıyor.
Öte yandan yazar Eğinlioğlu kısa süre önce Altınoluk Abdullah Paşa Konağında, Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından tertiplenen ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın da tanıtım amaçlı desteği ile kitaplarını imzaladı. Yazar Yasemin Eğnlioğlu’nun kitaplarını kentimizdeki Tivoli Kitap evinden temin edilebilinir.

18 Temmuz 2015

Sevgisiz Mantık Oyunları ..VE sevgi Bekleyişi ...

Bayramların yalnızlığında ...Kızınızı bekliyorsun ..sürpriz yapmasını gelmesini ..cevap' anne sen yalnızlığı seviyorsun .'.ne denir sadece  sevgisiz mantık oyunları yapma dersin ... ..ne zaman geldilerde sevgi verdilerde ben istemedim ..acı hele bayram gününde ..ve sadece artık bu yaşta ..sığınman için limanına sadece yaşlı bir a ..vermen gerekir ..Kitabımdaki İNSANIN ŞEYTANLA BAHSİ ...gençleşmek isteyen yaşlı erkek beyinleri için ..
ve sizi rahatlatan bir  ses..yazı  edebiyat arkadaşlığı ..anlaşılmanın paylaşmanın  hazzı ...

.. Sanıyorum aceleyle bir söz aramış, sizi üzmemek için... Ama sade bir özür, yalın bir açıklama daha iyi olurdu tabii... İnsanlık hali, evlatlık hali, deyip geçelim, ne dersiniz?..

Aslında bayramları çok da önemseyecek gibi değiliz ama size hak vermeden de edemiyorum. İstanbul ıssızlaştı, apartmanlar, yollar boşaldı. Bu sessizliği normalde mumla arıyorum aslında. Ne inşaat gürültüsü var, ne kentsel dönüşüm zulmü, ne de çoluk çocuk bağırtısı. Çalışmak için tam ideal ortam, değil mi? Ama işte öyle olmuyor. Bu ıssızlık, sessizlik, insana başka şeyleri hatırlatıyor. Birilerinin bir yerlerde sevdikleriyle birlikte olduğunu, olmadı tatile çıktığını anlatıyor. Bizimse yalnız kaldığımızı...

Ama biliyorsunuz, bu sadece bir aldatmaca. :-)) İki üç günlük bir yanılsama... Biz hayatla da insanlarla da sevgi kavgamızı her gün veriyoruz... Her günü bayrama çeviriyoruz... Ahaha, evet, ne yapalım, biraz da deliyiz... :-))) O yüzden yılsa iki üç bayram ıssızlığı bize vız gelsin tırıs gitsin... :-)))

Ve dediğiniz gibi, sizin kitaplarınız, okurlarınız var... Sevenleriniz var... Amerika'da bir seven  var... Dünyanın neresinde olursam olayım, daima ben varım... Sizi ömrümce seveceğim... Siz bana edebiyatın, sanatın armağanısınız...

11 Temmuz 2015

Altınoluk İmza Günleri ..Antandros geleceğin Efes Şehri ..

Kısacık ALTINOLUK MACERAM ....tşkler ..denizine.. dağına ...herkeze ....ANTANDROS... GELECEĞİN EFES ŞEHRİ ......ABDULLAH EFENDİ KONAĞI unutulmaz anlar ...

Altınoluk Meydan Eski Köy Kafe ..İmza günüm güzeldi ALTINOLUK KÖY MEYDANI BENİ GEÇMİŞİN TUNELİNDEN GEÇİRDİ !!!!!!??*.......Edr.Bld Bşk KAMİL SAKA .Edr.Av.AHMET OZKOCA VE Eskikoy kafe sahibi Eml.Oğretmen GÜLER AYDIN a destekleri nedeniyle tşk ederim
Altın Kent sitesinde geçmiş hüznün gülümsemeye yansıması

....
Dayanağı olmayan bir iddiayı ,,,İMZA GÜNLERİNDE YAŞANAN BAZI TATSIZ KRITIKLERE VERDİĞİM CEVABI  aynen koyuyorum ...

Bu bölgede onyedi yıl avukatlık yapmış kendine ve topluma sorumluluğu olan biri olarak cevaplandırıyor ve konuyu kapatıyorum .


Sanat her güzelliği kapsar.Ben hukuk dilini ve yıllarca Müzikle notalarla bezenmiş hayata dair düşüncelerimi yazının ve edebiyatın gerçeğine sundum .www.yasemineginlioglu.com

ANTANDROS gibi benzersiz tarihi eserler yazı nedeniyle geleceğe taşınır ve müziklede anlamları daha derinleşir ve ses getirir .
Orneğin tarıhı mekanlarda verilen konserler gibi ,,,Ve bu nedenle üreten ürettiklerini paylaşmak isteyenler ve onları SAYGI ve SEVGIYLE anlayan ve paylaşan ve dinleyen herkez bu güzel tarıhı mekânlarla ALAKALIDIR .Antandros bunların en güzellerinden olmaya adaydır .Mesnedi olmayan anlaşılmaz kritiklerle bu yerlerın özelliği ASLA yitirilmez .

08 Temmuz 2015

Duygularıma Hızır Gibi Yetişmek ..Ve Tam Doksan 'dan Vuran Anlatımları Sevmek

Ne güzel bir duygu anladığını anlatman  için bir hızır'a sahip olmak olmak ..

07 Temmuz 2015

Küçük Şehir Okuru ...

Yanıltıcı Yorumları ,kitapta alıntılar hakkında ,, ve cevabı ... Bir müzik eseri için "neden çok sesli bu?" demek gibi bir şey onun dediği