20 Mart 2014

'Cable Car 've San Fransisco..

Hikayemiz  San Fransisco Hyde Street 'te   tepeleri bir bir tırmanan elle yönetilen azıcık tramvay gibi olan araçta geçiyor.
Bazen şirin!!!??? ikililer vardır Kopamazlar birbirlerinden .. ......SEVGİLERİ YOĞUN soona ... ŞAŞKINLIK anları beceriksizlikleri VE KORKULAR ve kendilerini ispatlama kavgaları ..dizginlenemez davranışlar ve alabildiğine NATUREL iki insan düşünün orta yaşları biraz geçmiş !!!!???.. ...Ayrı kültürlerden kadının aksanlı ingilizcesi var söylenenleride bazen anlamıyor haklı ...insan heyecanlanınca ana dilini bile unutur ..
.Kahramanız oralara yabancı zaten California yıllarca istediği bir yer .. bir heyecan içinde her anı duyumsamak ve yaşamak istiyor .Bir anda rüzgarıyla insanlarıyla deniziyle tam özlediği yer ..Birde tramvaya benziyen bu şeye binince İstanbul u anmsıyor delicesine ..Fotoğraf çekmek etrafı görmek hava alamak herşeyi bir anda yapmak engellenemez heyecanıyla atlıyor tramvayın yan  açık tarafına . ..O ne bizde vatman onlarda Conductor denilen şahıs ondan oturmasını istiyor kocaman cüssesiyle .Bu kurallar ülkesinde söz dinlemez isen yandın .. Belki haklı herkez aynı şeyi yapıyor ama o kontrol dışı gözüküyor. Kondüktor tramvayı durduruyor .Ve devam ederse ve kapalı bölüme girmez ise gitmiyeceğini söylüyor .Herkezin  ve sevgili dahil suçluymuşçasına bu heyecan dolu küçük kadına bakıyor Kadın çaresiz o kurala uyuyor atlarsa oraları bir daha göremez korkusuna yapıyor ..Ve sevgili dahil ona destek olunmamasının acısıyla kafese tıkılan bir kedi gibi kapalı bolumun içinden ordan oraya koşuyor hazmedemediği bu ağırlığı çocukluğundaki gibi inadına başı dik fotoğraf çekemeye devam ediyor ..herkezın alaylı gülümsemesi ile hatta içerdeki konduktor denilende arkaya çıkmasını engelliyor .Yardım isteyen bakışına rağmen koca adamlardan ses çıkmıyor ..KURALLAR ülkesi ......Adamlar alışık Alkatraz dan Taaa neden sonra  .. Adam sevgilisine sesleniyor tramvay durunca ve elinden tutuyor iniyorlar ..Evet şaşkınlık korku  Oda çaresiz bu kontrol edilemiyen kadınla bazen .