25 Eylül 2009

Ist. Barosu link.. Av Yasemin Eginlioglu'nun Istanbul Baro'su Adina Chicago Baro Baskani ile yaptigi Görüsme ...

İstanbul Barosu ve Chiago Barosu Ortak Çalışma Yürütüyor ....Aşşağıdaki Link İstanbul Baro Başkanı Ve Chicago Baro Başkanı 'nın mektuplarını İçermektedir .


http://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=4439



İSTANBUL VE CHİCAGO BAROLARI ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEK






İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi bünyesinde oluşturan çalışma grupları meyvesini vermeye başlıyor. Merkez bünyesinde oluşturulan ABD’deki Barolarla Çalışma Grubu ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere Chicago Barosu ile ilişki kurdu.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın iki baro arasındaki ilişkileri güçlendirme ve işbirliğini gerçekleştirmeyi öneren mektubunu Dış İlişkiler Merkezi ABD’deki Barolarla Çalışma Grubu üyesi Av. Yasemin Eğinlioğlu, Chicago Barosu Başkanı Bayan Anita M. Alvarez’e sunarak İstanbul Barosunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğinlioğlu’nun 15 Eylül 2009 Salı günü Chicago Barosuna yaptığı çalışma ziyaretine Türk-Amerikan Orta Batı Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Prof. Dr. Sevil İndere-Kutay ve Türk asıllı Chicago’lu bir avukat olan Nejla K. Lane de eşlik etti.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın’ın ortak çalışma ve işbirliği önerisini memnuniyetle karşılayan ve çok yapıcı bulan Chicago Barosu Başkanı Bayan Anita M. Alvarez, Başkan Aydın’a yazdığı cevabi mektupta, kendisine verilen bilgiler çerçevesinde İstanbul Barosuyla pek çok ortak yanlarının bulunduğunun anlaşıldığını ve İstanbul Barosu ile işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını bildirdi.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI AYDIN’IN ALVEREZ’E MEKTUBU:

Sayın Başkan Bayan Alvarez,

İstanbul Barosu adına Baromuz ile Chicago Barosu arasındaki ilişkileri güçlendirme çalışmalarımızda desteğinizi almak üzere size yazıyorum. Baromuzun "Dış İlişkiler Merkezi" kapsamında, ABD'deki barolarla süreğen bir ilişki ve işbirliği kurmak ve geliştirmek amacıyla Amerika Baroları Çalışma Grubunu kurmuş bulunuyoruz.

Baronuzun, hukuk eğitim programları başta olmak üzere hukuk mesleğinin farklı biçimlerde desteklenmesi konusundaki katkısı ve Chicago bölgesinde hukukun uygulanması konusunda geliştirmiş olduğu perspektif ve etkiyi takdirle karşılıyoruz. Ayrıca, bölgenizdeki adli yardım programlarına katkınız da bizlerde saygı uyandırmaktadır.

Yirmi beş bini aşkın üyemizle bizler de bölgemizde benzer misyon ve görevler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Halkımıza ve mesleğimize hizmet vermek amacıyla görev yapmakta olan çeşitli komisyon ve merkezleri bünyemizde barındırmaktayız.

İnanıyoruz ki, ülkelerimizde çalışan avukatları bir araya getirerek barolarımız gerek halklarımıza gerekse mesleğimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu sebeple, başkanlığınıza iletilmek üzere Dış İlişkiler Merkezi üyelerimizden olup görevlendirdiğim Sayın Av. Yasemin Eğinlioğlu aracılığıyla bu mektubu size ulaştırıyorum. Birlikte çalışmalarımız konusunda sağlayacağınız destek için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Av. ‘Muammer Aydın
İstanbul Barosu Başkanı

CHİCAGO BAROSU BAŞKANI ALVEREZ’İN AYDIN’A MEKTUBU

Sayın Başkan Aydın:

Chicago Barosu ve İstanbul Barosu arasında irtibat ilişkisi kurulması için yaptığınız nazik davete teşekkür ederim. Şahsım ve Chicago Barosu adına, İstanbul Barosuyla " kardeş şehir" baro ilişkisi kurma teklifinizi kabul etmekten gurur ve onur duyarım. Bu benim için Baro Başkanı olarak özel bir onurdur ve Barolarımız arasında uzun süreli ve verimli bir ilişki oluşmasını bekliyorum. Ülkelerimiz ve barolarımızdan avukatları bir araya getirme konusundaki vizyonunuzu paylaşıyorum ve bu şekilde profesyonel çıkar ve programlarımızı üyelerimiz, adalet sistemi ve kamuya daha büyük hizmetler verecek şekilde mutlaka arttırmış olacağız.

Bana davetinizi takdim eden ve İstanbul Barosunun önemli çalışmalarını açıklamakta yardımcı olan Bayan Yasemin Eğinlioğlu ile memnuniyet verici bir görüşmem oldu. Chicago Barosunun yaklaşık 22.000 kayıtlı üyesi var ve öyle görünüyor ki İstanbul Barosuyla birçok ortak noktamız bulunuyor. Çalışmalarımızın büyük bir çoğunluğu sayılan 120’yi bulan Uygulama ve Hizmet Komiteleri vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Üyelerimizin yaklaşık beş bini bu komitelerde çalışmaktadır. Komitelerimiz Baromuzun Chicago, Güney Plymouth Mahkemesi 321'deki genel merkezinde her ay düzenli olarak toplanır. Komite çalışmalarınaek olarak, her sene yaklaşık 130 ile 150 arası 3 saat süren hukuki eğitim semineridüzenlemekteyiz. Bu sene, komite toplantılarımızın çoğunu ve CLE seminerlerimizin hepsiniinternet üzerinden yayınlayacağız. Bayan Eğinlioğlu'ya Baromuz hakkında kısmi birbilgilendirme yaptık fakat çok daha fazlası sitemizde mevcuttur. Bayan Eğinlioğlu'na Türk-Amerikan Ortabatı Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Prof. Sevil Indere-Kutay ve Türk asıllı Şikagolu bir avukat olan Nejla K.Lane eşlik etti. Hepsi de Baronuzun hakiki birer temsilcisi olan bu harika hanımlarla tanışmak benim için bir zevkti.

Umuyorum ki Başkanlık dönemlerimiz içerisinde tanışma fırsatı bulabiliriz ve böylece ortak çıkarlarımızı ve gelecek için olası ortaklaşa programlar yapma fırsatlarını tartışabiliriz.

Saygılarımla,

Anita M. Alvarez
Chicago Barosu Başkanı